Huidkwaliteit bevorderen

Een globale aanpak om de huidtextuur te verbeteren en om dofheid, oneffenheden en huidveroudering tegen te gaan.

Focus op de verschillende behandelingen die helpen om een mooie huidkwaliteit te bereiken of te behouden.

De doelstellingen: 

De oplossingen: 

Comparatif avant/après de l'évolution du visage d'une femme entre sa vingtaine et sa 60aine.

Veelgestelde Vragen

Wat is microneedling? 

Microneedling is een behandeling waarbij een pen met zeer fijne naaldjes wordt gebruikt om kleine letseltjes te veroorzaken ter hoogte van de huidoppervlakte. Deze kleine wondjes lokken een regeneratieve reactie uit en hebben een stimulerend effect op de huidcellen, die met de tijd de neiging hebben om langzamer te werken. Een behandelingskuur van verschillende sessies helpt om oneffenheden zoals grove poriën, acnelittekens of striemen te verminderen. In een onderhoudsbehandeling helpt microneedling om een goede huidkwaliteit te behouden door de aanmaak van collageen te stimuleren.

Verloop van een sessie? 

Hoewel microneedling gebruik maakt van kleine naaldjes is het een minder invasieve behandeling dan injecties zelf. De behandeling is niet pijnlijk en niet gevaarlijk. Tijdens de behandeling wordt over de huid gegaan met de fijne naaldjes zodat de kleine prikjes de regeneratieve reactie uitlokken ter hoogte van de huid. De behandeling veroorzaakt heel kleine bloedingen en een tijdelijke roodheid, maar veroorzaakt geen zwelling of blauwe plekken. Een behandelingskuur bestaat uit 4 sessies met een interval van 4 weken tussen de sessies. Een onderhoudssessie wordt meestal om de 3 maanden uitgevoerd, maar kan indien nodig ook elke maand worden uitgevoerd.

Wat is een nanopeeling? 

Een nanopeeling is de combinatie van een oppervlakkige peeling met een lichte microdermabrasie om de effecten van een chemische exfoliatie te koppelen aan een zachte mechanische exfoliatie. Exfoliatie dient om de dode huidcellen van de huidoppervlakte te verwijderen. Dit geeft een nieuwe, stralende gloed aan de huid, maar heeft ook een stimulerend effect op de huidvernieuwing. Door het verwijderen van de dode huidlaag wordt de huid als het ware blootgelegd, waardoor de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd en de huidkwaliteit verbetert. Een behandelingskuur van verschillende sessies maakt de huidtextuur gladder en verheldert een doffe huid. In een onderhoudsbehandeling helpt een nanopeeling om een goede huidkwaliteit te behouden door de celvernieuwing te stimuleren.

Verloop van een sessie? 

Eerst wordt de oppervlakkige peeling enkele minuten op de huid aangebracht. De peeling bestaat uit AHA’s (fruitzuren), BHA’s (ideaal bij acne) en PHA’s (geschikt voor de gevoelige huid). Vervolgens wordt over de huid gegaan met de pen voor microdermabrasie om de dode huidlaag mechanisch weg te schrapen. De behandeling is niet gevaarlijk, maar kan niet worden uitgevoerd in geval van een allergie aan één van de bestanddelen van de peeling. De behandeling is niet pijnlijk, maar veroorzaakt een gevoel van lichte tintelingen gepaard met een tijdelijke roodheid. Een behandelingskuur bestaat uit 4 sessies met een interval van 4 weken tussen de sessies. Nadien kan een ouderhoudssessie overwogen worden om de 1 à 3 maanden.

Wat is een klassieke peeling? 

Het doel van een peeling is om bepaalde lagen van de huid chemisch te exfoliëren of verwijderen. Een oppervlakkige peeling verwijdert de oppervlakkige huidlaag om de teint te verhelderen en celvernieuwing te stimuleren. De peeling bestaat uit AHA’s, BHA’s en PHA’s. Een medium peeling verwijdert de oppervlakkige en middelste lagen van de huid waardoor de huid vervelt en zich vernieuwt zodat een nieuwe huid met een betere huidkwaliteit in de plaats komt. Matige rimpels, pigmentvlekken of littekens zijn goede indicaties. De peeling bestaat uit TCA en soms fenol in lage concentraties. Een diepe peeling verwijdert alle lagen van de huid om ernstige rimpels en diepe littekens weg te werken. Omdat een diepe peeling agressiever en meer risico’s omvat, wordt deze meestal vervangen door meerdere, opeenvolgende medium peelings.

Verloop van een sessie? 

De adequate peeling wordt enkele minuten op de huid aangebracht totdat de gewenste reactie wordt verkregen. Daarna wordt de peeling afgespoeld en wordt een specifieke crème aangebracht. De behandeling is niet pijnlijk, maar veroorzaakt een gevoel van warmte en lichte tintelingen gepaard met een lichte roodheid. De huid schilfert af gedurende enkele dagen na een medium of diepe peeling, maar gewoonlijk niet na een oppervlakkige peeling. Mogelijke complicaties hangen samen met de diepte van de peeling: hoe dieper de peeling, hoe groter de risico’s, zoals het risico op infectie, pigmentatiestoornissen, brandwonden of littekens. Meestal bestaat een behandelingskuur uit 4 peelings met een interval van 1 à 4 weken tussen de sessies. Nadien kan een onderhoudssessie om de 1 à 3 maanden worden overwogen, afhankelijk van de behoeften.

Wat is een bio-revitaliserende peeling? 

De PRX-T33 behandeling is vergelijkbaar met een medium peeling, maar kenmerkt zich door het feit dat de huid niet afschilfert na een behandeling. In feite stimuleert deze peeling rechtstreeks de middelste lagen van de huid, terwijl de oppervlakkige laag intact blijft. PRX-T33 kan daarom beschouwd worden als een anti-aging behandeling die de collageenproductie en celvernieuwing stimuleert en zo de de huidkwaliteit helpt te verbeteren. De behandeling is geschikt voor verlapping van de huid in het gelaat en striemen. Deze peeling bevat TCA, H2O2 en kojic zuur.

Verloop van een sessie? 

De bio-revitaliserende oplossing wordt aangebracht op de huid en grondig gemasseerd om de actieve ingrediënten van de huidoppervlakte naar de middelste huidlagen te laten doordringen. Meerdere applicaties worden verricht totdat de gewenste reactie wordt bereikt. Daarna wordt de peeling afgespoeld en wordt een specifieke crème aangebracht. De behandeling is niet pijnlijk, maar veroorzaakt een gevoel van warmte en lichte tintelingen gepaard met een lichte roodheid. Na de behandeling vervelt de huid niet, maar vertoont de huid forse uitdroging. Het is noodzakelijk om na de behandeling, meerdere keren per dag, een hydraterende crème aan te brengen. De behandeling is niet gevaarlijk, maar kan niet worden uitgevoerd in geval van een allergie aan één van de bestanddelen van de peeling. Een behandelingskuur bestaat uit 4 à 6 peelings met een interval van 1 à 2 weken tussen de sessies. Nadien kan een onderhoudssessie om 3 maanden worden overwogen.

Exosomen? 

Exosomen behoren tot de laatste innovaties in de regeneratieve geneeskunde. Het zijn kleine deeltjes afkomstig van stamcellen met merkwaardige eigenschappen : ze hebben niet alleen een stimulerend effect op de huidcellen, maar hebben ook het vermogen om huidcellen te herstellen, te regenereren en zelfs te verjongen ! Bovendien kunnen de exosomen, omdat het zulke kleine partikeltjes zijn, gemakkelijk door de huidbarrière heen waardoor ze niet geïnjecteerd hoeven te worden. De belangrijkste indicaties voor een behandeling met exosomen zijn huidveroudering en littekens.

Verloop van een sessie? 

De behandeling bestaat uit het aanbrengen van exosomen op de huid. Om zeker te zijn dat de partikeltjes de huid goed binnen dringen, wordt de huid nadien behandeld met microneedling, hoewel dit geen vereiste is. De behandeling is niet pijnlijk en niet gevaarlijk. De behandeling veroorzaakt heel kleine bloedingen en een tijdelijke roodheid. Een behandelingskuur bestaat uit 4 sessies met een interval van 4 à 6 weken tussen de sessies. Nadien kan een onderhoudssessie om 3 maanden worden overwogen.

Hoeveel kost de behandeling?

De prijs is afhankelijk van het type behandeling.

U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een behandeling of voor bijkomende informatie.
De consultatie is gratis.