Mesotherapie

Een hydraterende en voedende cocktail die de huid van binnenuit doet stralen : voor een gezonde en stralende huid !

De huid voorzien van wat ze nodig heeft, om te genieten van een mooie, stralende en weelderige huid, is het principe van de mesotherapie.

Een « cocktail » voor mesotherapie bestaat uit verschillende actieve ingrediënten, gekend voor hun stimulerende of bevorderlijke eigenschappen voor de huid. Deze actieve ingrediënten worden aan de hand van vele, kleine injecties rechtstreeks in de oppervlakkige laag van de huid toegediend.

De toedieningstechniek van mesotherapie, of het uitvoeren van de vele, kleine injecties, speelt ook een rol : het stimuleert de regeneratie van de huid en heeft op die manier een bijkomend effect op de huidkwaliteit.

Gros plan sur la bouche d'une femme tenant entre ces lèvres une seringue.

Veelgestelde Vragen

Mesotherapie voor het gelaat? 

Om de huid stevig, soepel en elastisch te houden, is het essentieel om de productie van collageen, hyaluronzuur en elastine te stimuleren. Hiervoor berust mesotherapie op de eigenschappen van hyaluronzuur, organisch silicium, DMAE, krachtige antioxidanten, vitaminen en andere essentiële elementen. Er kunnen andere ingrediënten toegevoegd worden in functie van specifieke behoeften zoals rimpels, huidverslapping, donkere kringen of fijne lijntjes rond de ogen, pigmentvlekken of haaruitval. De behandeling van het gelaat kan gecombineerd worden met de hals, décolleté en handen.

Mesotherapie voor het lichaam? 

Ook het lichaam kan behandeld worden wanneer het visuele aspect van de huid niet tevredenstellend is. Verschillende “cocktails” zijn beschikbaar naargelang de indicatie : een dunne en uitgedroogde huid, een slappe huid, cellulitis, striemen of littekens.

Wat is “mesobotox”? 

De “mesobotox” is de combinatie van mesotherapie en een verdunde oplossing van botuline toxine. De botuline toxine wordt niet in de spier toegediend, maar in de huid waar het merkwaardige effecten oplevert : de huid is gladder zonder de gelaatsuitdrukkingen aan te tasten, de poriën krimpen en de huid is minder vet en klam. De behandeling is bijzonder geschikt voor horizontale halslijnen, fijne gelaatsrimpels, wijde poriën of een vette huid.

Wat zijn “skinboosters”? 

De “skinboosters” zijn bedoeld voor diepe hydratatie van de huid en berusten op de hydraterende eigenschappen van natuurlijk hyaluronzuur. De “skinboosters” verschillen van mesotherapie doordat ze een hogere concentratie hyaluronzuur bevatten en door de diepere toediening van het hyaluronzuur. Door deze twee verschillen is het hydratatievermogen van “skinboosters” hoger en langduriger.

Is het gevaarlijk? 

Mesotherapie is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Roodheid, zwelling en blauwe plekken kunnen optreden, maar zijn tijdelijk. Complicaties zijn zeer zeldzaam, maar een infectie of aanhouden injectiesporen zijn mogelijke complicaties.

Is het resultaat natuurlijk? 

Mesotherapie stimuleert, voedt en verheldert de huid van binnenuit. Het gezicht verandert niet, maar de kwaliteit van de huid verbetert.

Hoelang duurt het resultaat? 

Na 1 week is de huid reeds helderder en voller, terwijl de stimulatie van de huid nog aan de gang is. De andere effecten, afhankelijk van de gekozen ingrediënten, treden meestal op na 1 à 3 maanden. Door meerdere sessies te cumuleren, kunnen resultaten verbeterd worden. Wanneer de huid intensieve stimulatie nodig heeft, kan mesotherapie in kuur van 3 à 10 sessies worden uitgevoerd. Anders wordt een sessie elke 3 à 6 maanden aanbevolen om de huid regelmatig te voeden en te hydrateren.

Is het verplicht om de behandeling te herhalen?  

Helemaal niet. Indien de behandeling niet herhaald wordt, stopt de stimulatie en hervat het natuurlijk verouderingsproces.

Tijdens de behandeling? 

De behandeling bestaat uit het injecteren van de actieve ingrediënten in de oppervlakkige huidlaag van de behandelzone. De techniek die het meest gebruikt wordt, is het maken van talloze, kleine injectiepuntjes aan de hand van een fijne naald op regelmatige afstanden (ongeveer 1 injectie per vierkante centimeter). Meestal wordt een verdovende crème aangebracht voor comfort. De behandeling aan de hand van een canule, waarbij slechts één injectiepunt wordt verricht, is ook mogelijk.

Na de behandeling? 

Na de behandeling is de behandelde zone lichtelijk rood en gezwollen gedurende enkele uren of dagen. Blauwe plekken kunnen ook ontstaan. Een behandeling met een naald laat meer sporen achter dan een canule. De normale activiteiten kunnen onmiddellijk hervat worden na een behandeling, maar make-up wordt afgeraden in de behandelde zone de dag van de behandeling. Sport en blootstelling aan intense hitte moeten 1 week vermeden worden. Verzorging of behandeling in het behandelde gebied, tandheelkundige zorg en eventuele vaccinaties moeten worden uitgesteld tot ten minste 14 dagen na de behandeling.

Hoeveel kost de behandeling?

De prijs is afhankelijk van het type behandeling en aantal zones.

U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een behandeling of voor bijkomende informatie.
De consultatie is gratis.