Definitieve laserontharing

Geniet van een gladde huid dankzij permanente ontharing met de diode laser : doeltreffend, weinig pijnlijk en geschikt voor elk huidtype.

Permanente of definitieve ontharing heeft als doel het definitief verwijderen van ongewenst haar  in een gekozen gebied. 

Dankzij permanente ontharing is het niet langer nodig om herhaaldelijk te scheren, te waxen of te epileren en geniet u te allen tijde van een  mooie, gladde huid.

De behandelingen worden uitgevoerd met een diode laser.

Veelgestelde Vragen

Voor wie?

Voor een optimaal resultaat moet de beharing donker zijn : bruin of zwart. Het is niet mogelijk om blond, ros, wit of grijs haar te verwijderen met de laser.

Wel behandelt de diode laser alle huidtypes : lichte en donkere huidtypes.

De behandeling is geschikt voor bijna iedereen. Sommige situaties vereisen bepaalde voorzorgsmaatregelen of maken een behandeling helaas niet mogelijk. Deze situaties worden besproken bij de eerste afspraak.

Welke zones?

Voor het lichaam zijn de gebruikelijke zones de benen, de bikini en de oksels. Andere lichaamszones bedekt met donkere en stugge beharing kunnen ook behandeld worden, zoals de armen, de rug, de borstkas, de buik enz.

Voor het gelaat zijn de gebruikelijke zones de bovenlip en de kin.

Is het pijnlijk ?

De pijn die ervaren wordt tijdens een sessie laserontharing is het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid knapt. Vaak is het gevoel eerder ongemakkelijk dan pijnlijk. De intensiteit van het ongemak hangt sterk af van de behandelde zone, de behaardheid en de pijngrens van de behandelde persoon. Gelukkig kan de sterkte van de diode laser aangepast worden wanneer de pijn niet wordt verdragen.

Is het gevaarlijk?

Laserontharing vereist een nauwkeurige instelling van de laser om het risico op brandwonden of pigmentatiestoornissen te voorkomen. Deze specifieke regeling wordt gebaseerd op metingen die voor elke ontharingssessie worden uitgevoerd. In geval van twijfel kan een proeftest uitgevoerd worden op een kleine zone om de reactie van de huid te observeren. Het is ook van essentieel belang om de contra-indicaties voor de laserbehandeling na te leven.

Hoelang duurt de behandeling?

Meerdere sessies zijn nodig om de quasi totaliteit van de beharing op een definitieve manier te vernietigen. Het aantal sessies varieert naargelang de zone en specifieke kenmerken van de behandelde persoon. Meestal zijn 6 à 12 sessies nodig met een interval van 4 à 8 weken tussen elke sessie. Desondanks zal er bijna 50% van de beharing reeds vernietigd zijn na 3 à 4 sessies, terwijl de rest van de beharing geleidelijk zal verdwijnen tijdens de volgende sessies.

Hoeveel kost de behandeling?

Prijslijst per zone voor het gelaat en voor het lichaam.

Geniet van een voordelige prijs bij combinatie van meerdere zones of bij een forfait :

Forfait « 6 + 1 » : geniet van 7 sessies voor de prijs van 6 !
Forfait « 8 + 2 » : geniet van 10 sessies voor de prijs van 8 !

* Forfait 7 en 10 sessies : de sessies dienen voltooid te worden op 1 en 1.5 jaar tijd respectievelijk met minstens 4 weken interval tussen 2 sessies. Indien er tijdens een bepaalde periode geen laserbehandeling kan gebeuren voor medische reden, wordt deze periode niet meegerekend en wordt de behandeling hervat wanneer mogelijk. Forfait te betalen bij aanvang van de behandeling. Geen terugbetaling mogelijk.

Goed om te weten!