Injecties met botuline toxine

Een spierontspanner die rimpels voorkomt en vertraagt zonder gevaar !

Met de leeftijd verschijnen er rimpels op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en naast de ogen. Deze rimpels kunnen een boze, strenge, vermoeide of oudere blik veroorzaken.

Rimpels zijn het gevolg van onze herhaalde gelaatsuitdrukkingen : doordat de spieren telkens op dezelfde plaatsen de huid plooien, ontstaat na verloop van tijd een permanente afdruk op de huid.

Botuline toxine, beter bekend als “botox®”, heeft een ontspannende werking op spieren. Teneinde rimpels te voorkomen of te verminderen, worden injecties met botuline toxine gebruikt ter hoogte van de spieren die verantwoordelijk zijn voor rimpels.

Veelgestelde Vragen

Preventie van rimpels ?

Ook als het om rimpels gaat, is voorkomen beter dan genezen ! Meestal verschijnen de eerste rimpels tussen 30 en 35 jaar en is dit de ideale leeftijd om een preventieve behandeling met botuline toxine te starten. De botuline toxine heeft het vermogen om het verschijnen en de evolutie van rimpels te vertragen. Soms verschijnt de “fronsrimpel” tussen de wenkbrauwen nog voor de leeftijd van 30 jaar. In dat geval worden de “fronsspieren” vroeger behandeld.

Verzachten van rimpels ?

Eens rimpels zijn verschenen en aanwezig blijven in rust, kan een behandeling met botuline toxine de progressie van deze rimpels stoppen of vertragen. Zonder behandeling worden rimpels meer uitgesproken en dieper met de tijd. Dankzij een behandeling met botuline toxine wordt dit vermeden en krijgt de huid een gladder en jonger aspect.

Is het gevaarlijk?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is botuline toxine niet gevaarlijk indien de juiste dosis op de juiste plaats wordt toegediend. De behandeling wordt uitgevoerd door een arts die instaat voor het naleven van alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen en het uitsluiten van contra-indicaties voor de behandeling. Desondanks kunnen er ongewenste effecten optreden, zoals : een hangend ooglid, een lagere stand van de wenkbrauwen of een zwelling rond de ogen. Gelukkig zijn deze bijwerkingen zeldzaam en tijdelijk (ongewenste effecten verdwijnen spontaan na 1 maand).

Is het resultaat natuurlijk? 

Een veel voorkomende ongerustheid is om er onnatuurlijk, uitdrukkingsloos, of “bevroren” uit te zien na een behandeling. Wel, de botuline toxine kan de huid gladder maken met behoud van een natuurlijk aspect !

Hoelang duurt het resultaat? 

Het resultaat van de behandeling is zichtbaar na 1 week. Vervolgens is het resultaat maximaal gedurende de 6 volgende weken waarna het effect geleidelijk aan vervaagt. Na 4 à 6 maanden werkt de toxine niet meer en kan de behandeling herhaald worden.

Is het verplicht om de behandeling te herhalen?  

Helemaal niet. Indien de behandeling niet herhaald wordt, hervat de normale progressie van de rimpels. Indien de behandeling wel herhaald wordt, wordt de evolutie van rimpels op langere termijn vertraagd.

Tijdens de behandeling? 

De behandeling bestaat uit het injecteren van de juiste dosis botuline toxine in de spieren die verantwoordelijk zijn voor rimpels. Verschillende injecties worden uitgevoerd aan de hand van een zeer fijne naald om de pijn en de sporen op de huid te beperken. De behandeling is enigszins pijnlijk, maar duurt niet lang en is volledig draaglijk. De behandeling is enigszins pijnlijk, maar duurt niet lang en is volledig draaglijk.

Na de behandeling? 

Na de behandeling is er lichte roodheid en zwelling in de behandelde zone, maar deze sporen verdwijnen reeds na enkele uren en meestal merkt uw entourage er niets van. Indien een blauwe plek ontstaat, is het wel mogelijk om langer een spoor te behouden. De normale activiteiten kunnen onmiddellijk hervat worden na een behandeling, maar make-up wordt afgeraden in de behandelde zone de dag van de behandeling. Sport en hitte dienen 2 dagen vermeden worden terwijl gelaatsverzorgingen best gedurende 10 dagen uitgesteld worden.

Hoeveel kost de behandeling?

De prijs wordt bepaald per zone en omvat de behandeling door een arts, de nodige botuline toxine en de follow-up.

De gebruikelijke zones zijn: 

U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een behandeling of voor bijkomende informatie.
De consultatie is gratis.