Medische radiofrequentie

Een niet-invasieve technologie om huidverslapping, cellulitis en andere imperfecties van het gelaat of het lichaam te bestrijden.

Genieten van een mooie en gladde huid vereist een goede huidkwaliteit.

Radiofrequentie is een technologie die de huidkwaliteit verbetert en de verschillende huidlagen kan aanpakken volgens de behoeften.

Représentation graphique des différentes couches composant la peau

Veelgestelde Vragen

Wat is radiofrequentie met microneedling? 

Het doel van radiofrequentie met microneedling is om voldoende warmte af te geven in de dermis of de hypodermis zonder de epidermis daarbij te beschadigen. Ter hoogte van de dermis heeft warmte een stimulerend effect op de fibroblasten die aangezet worden om meer collageen te produceren zodat de huid wint aan stevigheid. Daarop berust het principe van de ‘neo-collagenese’, essentieel in de strijd tegen veroudering en verslapping van de huid. Ter hoogte van de hypodermis heeft warmte een effect op de vetcellen, de adipocyten, waardoor cellulitis minder zichtbaar wordt.

Verloop van een sessie? 

Radiofrequentie met microneedling veroorzaakt een gevoel van intense warmte. Een verdovende crème wordt aangebracht voor de start van de behandeling om het ongemak van de fijne naalden te beperken. De duur van een sessie hangt af van de behandelzone. Gemiddeld duurt een behandelsessie 20 tot 45 minuten. Na een sessie is een lichte roodheid zichtbaar gedurende enkele uren tot enkele dagen.

Wat is gefractioneerde radiofrequentie? 

Het doel van gefractioneerde radiofrequentie is om de huidoppervlakte geleidelijk aan te vernieuwen, om rimpels, puistjes, wijde poriën, littekens of striemen te vervagen. Dit is het principe van huidverjonging of “resurfacing”. Ter hoogte van de epidermis veroorzaakt radiofrequentie kleine brandwondjes, die op hun beurt een herstelreactie uitlokken. Naarmate de huid zich herstelt, verschijnt een nieuwe huid met een betere kwaliteit dan voorheen. Fractionering betekent dat de verbrande huidoppervlakte beperkt is bij elke sessie en dat een groot deel van de huid intact blijft. Dit verkort de genezingstijd en verkleint het risico op vertraagde wondgenezing.

Verloop van een sessie? 

Fractionele radiofrequentie veroorzaakt kleine brandwondjes, ter grootte van een speldenknop, op de huidoppervlakte. De behandeling veroorzaakt een branderig gevoel en kan pijnlijk zijn. Voor de behandeling wordt meestal een verdovende crème aangebracht, maar dit is niet altijd nodig. De duur van een sessie hangt af van de behandelzone. Gemiddeld duurt een behandelsessie 15 tot 60 minuten. Na een sessie is de huid rood en licht gezwollen. Tijdens het genezingsproces van de huid ontstaan kleine korstjes en na ongeveer een week is de huid volledig hersteld.

Hoelang duurt de behandeling en het resultaat? 

Elke sessie heeft een stimulerend of regenererend effect op de huid, maar een significante verbetering is pas zichtbaar wanneer het effect van meerdere sessies wordt gecumuleerd. Voor radiofrequentie met microneedling worden meestal 2 à 4 sessies aanbevolen met een interval van 4 à 6 weken tussen de sessies. Voor gefractioneerde radiofrequentie zijn 4 à 6 sessies nodig met een interval van 4 à 6 weken tussen de sessies. Teneinde de stimulatie in stand te houden, wordt een onderhoudssessie aanbevolen om de 3 à 6 maanden naargelang de behoeften.

Is het gevaarlijk? 

Radiofrequentie is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Er zijn echter enkele contra-indicaties voor deze behandeling : de aanwezigheid van een pacemaker, ander metalen of elektronisch voorwerp, een melanoom, een abnormale littekenvorming en het gebruik van bepaalde medicatie. Radiofrequentie vereist ook een nauwkeurige instelling van het toestel om het risico op brandwonden, pigmentatiestoornissen of littekenvorming te vermijden.

Is het resultaat natuurlijk? 

De resultaten zijn volkomen natuurlijk omdat radiofrequentie inwerkt op de huidkwaliteit. Het gezicht verandert niet, maar de kwaliteit van de huid wordt zichtbaar beter.

Welk toestel wordt gebruikt? 

De behandelingen worden uitgevoerd aan de hand van het medische apparaat Secret RF of Viora.

Hoeveel kost de behandeling?

Prijslijst per zone voor het gelaat en voor het lichaam.

radiofrequentie met microneedling

Gefractioneerde radiofrequentie

U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een behandeling of voor bijkomende informatie.
De consultatie is gratis.