Injecties met hyaluronzuur

Een klassieker in de esthetiek en anti-aging : hyaluronzuur kan plooien opvullen, volume herstellen en liften !

Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de huid.

Een goed gehalte aan hyaluronzuur in de huid zorgt voor hydratatie, elasticiteit en volheid. Dit verklaart waarom hyaluronzuur zo vaak in cosmetica wordt gebruikt. Ook in de anti-aging en esthetische geneeskunde wordt hyaluronzuur gebruikt en rechtstreeks toegediend in de huid : hetzij in een natuurlijke vorm, hetzij in een licht gewijzigde vorm.

Injecties van natuurlijk hyaluronzuur behoren tot de mesotherapie en worden ook wel “skinboosters” genoemd. Ze zijn gericht op diepe hydratatie van de huid dankzij de hydraterende eigenschappen van natuurlijk hyaluronzuur.

Injecties van gemodificeerd of “cross-linked” hyaluronzuur worden gebruikt om plooien te vullen of volume te herstellen in het gelaat en zijn de zogenaamde “fillers”. De term “cross-linked” verwijst naar de productiemethode van “fillers” die berust op het samenvoegen van tal van hyaluronzuurmoleculen tot een compact, maar kneedbaar netwerk dat duurzaam, maar ook biologisch afbreekbaar is.

Femme trentenaire à la peau fraiche et raffermie

Veelgestelde Vragen

Hyaluronzuur en anti-aging? 

Met de tijd worden veranderingen waargenomen ter hoogte van het gelaat : plooien of holtes verschijnen en veroorzaken een vermoeide of uitgeholde blik. De oorzaak kennen van deze veranderingen is belangrijk om te kiezen voor een aangepaste behandeling. Plooien en holtes zijn meestal het gevolg van enerzijds verzakking van de huid en anderzijds verlies van vet in het gezicht. Dankzij hyaluronzuurinjecties kan verloren volume hersteld worden (zoals in de wangen of slapen), kunnen plooien gevuld en verzacht worden (zoals de nasolabiale plooien en marionetplooien) en kunnen bepaalde gelaatsdelen gelift worden (ter hoogte van de jukbeenderen of kaaklijn). Daarnaast wordt meestal ook een globale aanpak tegen huidverzakking aanbevolen voor een beter en langdurig resultaat.

Hyaluronzuur en esthetische geneeskunde? 

De kunst van esthetische geneeskunde is een gezicht mooier maken zonder dat de subtiele toets, die erachter schuilt, gemerkt wordt. Om dit te verwezenlijken moet hyaluronzuur juist toegepast worden. Door diepliggende ogen of holle wallen ontstaat er een vermoeide blik, terwijl een lage stand van de wenkbrauwen een droevige blik teweeg brengt. In deze beide gevallen kunnen hyaluronzuurinjecties helpen om het gezicht op te vrolijken. Ook kunnen fillers de aantrekkelijkheid van een gezicht verhogen door een beetje volume toe te voegen in de lippen of ter hoogte van de jukbeenderen of door de kaaklijn meer structuur te geven.

Is het gevaarlijk?

Hyaluronzuur zelf is niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar ongewenste effecten of complicaties gerelateerd aan een behandeling met hyaluronzuur zijn mogelijk. De risico’s of mogelijke complicaties zijn : een allergische reactie, een ontstekingsreactie, de vorming van een knobbel, een infectie, de compressie of occlusie van een bloedvat die onomkeerbare schade kan veroorzaken zoals necrose of blindheid. Hoewel complicaties zeldzaam zijn, is het risico niet nul. De behandeling wordt uitgevoerd door een arts die instaat voor het naleven van alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om het risico op complicaties te minimaliseren.

Is het resultaat natuurlijk?

Hyaluronzuurinjecties of fillers bieden een volledig natuurlijk resultaat, op voorwaarde dat de juiste hoeveelheid op de juiste plaats wordt gebruikt. Over het algemeen is het gebruik van hyaluronzuur beperkt door de kostprijs van fillers en uit angst om er kunstmatig uit te zien.

Hoelang duurt het resultaat? 

Het resultaat van de behandeling is onmiddellijk zichtbaar. Gedurende de eerste maand gaat het hyaluronzuur zich volledig integreren in de huid, dit is de periode waarin eventuele onregelmatigheden zullen verdwijnen. Vervolgens vestigt het hyaluronzuur zich voor een periode van 12 à 18 maanden waarna het geleidelijk aan door het lichaam wordt afgebroken en verdwijnt.

Is het verplicht om de behandeling te herhalen?  

Helemaal niet. Indien de behandeling niet herhaald wordt, is er een terugkeer naar de beginsituatie vanaf het moment dat het hyaluronzuur volledig is afgebroken en herstart het verouderingsproces. Een veel voorkomende angst is dat de situatie erger is op het einde van een behandeling dan ervoor, maar dit is niet het geval.

Tijdens de behandeling? 

De behandeling bestaat uit het injecteren van de juiste dosis hyaluronzuur op de juiste plaats. De injecties worden uitgevoerd aan de hand van een fijne naald of een canule. De behandeling is enigszins pijnlijk, maar duurt niet lang en is volledig draaglijk. Voor gevoelige zones, zoals bijvoorbeeld de lippen, wordt een plaatselijke verdoving voorzien door middel van een crème of inspuiting.

Na de behandeling? 

Na de behandeling is de behandelde zone lichtelijk rood, gezwollen en onregelmatig gedurende enkele uren of dagen. Een blauwe plek kan soms ook ontstaan en zichtbaar blijven gedurende enkele dagen of weken. De normale activiteiten kunnen onmiddellijk hervat worden na een behandeling, maar make-up wordt afgeraden in de behandelde zone de dag van de behandeling. Aussi, le sport et l’exposition à une chaleur intense sont à éviter pendant 1 semaine. Les soins ou traitements du visage, les soins dentaires et une éventuelle vaccination sont à reporter au moins 14 jours après le traitement.

Hoeveel kost de behandeling?

De prijs wordt bepaald per hoeveelheid hyaluronzuur en omvat de behandeling door een arts, de nodige hoeveelheid hyaluronzuur en de follow-up.

    U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een behandeling of voor bijkomende informatie.
    De consultatie is gratis.