Draadlift

Een facelift zonder heelkunde en met een natuurlijk resultaat dankzij oplosbare trekdraden.

Wanneer verzakking van het gezicht of het lichaam verschijnt, rijst meestal de vraag of een facelift of andere ingreep aan de orde is gekomen, maar dat kan eng klinken of voorbarig lijken. De draadlift profileert zich dan als een zachter alternatief, maar vervangt heelkunde niet altijd : de resultaten zijn matiger en beperkt, en de behandeling is niet geschikt voor iedereen.

Een draadlift gebeurt aan de hand van trekdraden. Dit zijn oplosbare hechtdraden met kleine weerhaakjes, vergelijkbaar met een fijne prikkeldraad. Wanneer ze onder de huid geplaatst worden, kunnen de weerhaakjes de weefsels zacht liften. Daarnaast stimuleert de aanwezigheid van draden in de huid de vorming van collageen rondom de draden. Deze collageenstimulatie biedt een extra verstevigend en liftend effect, ideaal in de strijd tegen verzakking.

Er bestaan ook oplosbare draden zonder weerhaakjes, de “gladde” draadjes, die gebruikt worden voor de collageenstimulatie om de huid in een behandelde zone te verstevigen.

Femme d'une quarantaine d'années s'apprêtant à recevoir un traitement esthétique

Veelgestelde Vragen

Waarom een draadlift of trekdraden? 

De trekdraden hebben het vermogen om een deel van het gelaat of de hals te liften, zonder dat er onnodig volume wordt toegevoegd, zoals dit het geval kan zijn met hyaluronzuur. Desalniettemin moeten er aan bepaalde voorwaarden voldaan worden om een goed resultaat te bekomen dankzij de draadlift : de verzakking mag niet vergevorderd zijn en de huid moet van goede kwaliteit zijn. Bovendien moeten de verwachtingen realistisch zijn. De mogelijke zones zijn : de jukbeenderen en wangen, de kaaklijn en “hangwangen”, de wenkbrauwen en de hals.

Verloop van een sessie? 

Voor de start worden de behandelzones en het nodige aantal draden bepaald. Een plaatselijke verdoving wordt verricht voor comfort. Ensuite, une petite anesthésie locale est réalisée pour plus de confort durant la procédure. Dan wordt elke draad afzonderlijk onder de huid geplaatst aan de hand van een canule. Het gevoel is enigszins pijnlijk, maar is volledig draaglijk, ook omdat het plaatsen van een draad niet langer dan een minuut duurt. Na de behandeling is de behandelde zone lichtelijk rood en onregelmatig. Een zwelling of blauwe plek kan ontstaan en aanwezig blijven gedurende enkele dagen of weken. Tijdens deze periode is het absoluut noodzakelijk om extreme of overdreven bewegingen te vermijden in de behandelde zone, zodat de draden rustig hun definitieve plaats kunnen innemen.

Waarom gladde of oplosbare draden? 

De gladde of oplosbare draden behoren tot de anti-aging behandelingen die gericht zijn op collageenstimulatie om de huid te verstevigen. Het voordeel van deze draadjes is dat ze gebruikt kunnen worden in delicate zones, zoals de zone rond de mond en de ogen, waar andere behandelingen niet altijd mogelijk zijn. Een ander voordeel is dat ze ook grote zones kunnen bestrijken zoals de dijen of armen. Vaak worden gladde draden gecombineerd met andere behandelingen om resultaten te optimaliseren.

Verloop van een sessie? 

Voor de start worden de behandelzones en het nodige aantal draden bepaald. Een plaatselijke verdoving wordt verricht voor comfort. Een plaatselijke verdoving wordt verricht voor comfort. Dan wordt elk draadje afzonderlijk onder de huid geplaatst aan de hand van een kleine naald totdat een soort vlechtwerk van gladde draadjes onder de huid gevormd wordt in de behandelde zone. Het gevoel is enigszins pijnlijk, maar is volledig draaglijk. Na de behandeling is de behandelde zone lichtelijk rood en gezwollen gedurende enkele dagen. Blauwe plekken komen vaak voor en blijven meestal een week zichtbaar.

Is het gevaarlijk? 

De trekdraden en gladde draden zijn gemaakt van polydioxanone (of PDO) zoals de hechtdraden die gebruikt worden in de heelkunde en zijn volledig afbreekbaar door het lichaam. Ze zijn niet schadelijk voor de gezondheid, maar ongewenste effecten of complicaties gerelateerd aan een behandeling met draden zijn mogelijk. De mogelijke complicaties bij trekdraden zijn : een zichtbare draad doorheen de huid, een onregelmatig aspect van de huid vanwege een draad, een lossing, een afstootreactie, een infectie, een hematoom of een aanhoudende pijn. Bij gladde draden zijn de mogelijke complicaties : een afstootreactie, een infectie of een hematoom. Hoewel complicaties niet vaak voorkomen, is het risico niet nul. De behandeling wordt uitgevoerd door een arts die instaat voor het naleven van alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om het risico op complicaties te minimaliseren.

Is het resultaat natuurlijk? 

De resultaten na een draadbehandeling zijn natuurlijk. Een veel voorkomende angst is om er uit te zien als een “mislukte facelift” na een draadlift, maar dit gebeurt niet omdat het liftvermogen van de trekdraden beperkt is. Soms is het resultaat voor sommigen zelfs teleurstellend.

Hoelang duurt het resultaat? 

Na een draadlift is het resultaat onmiddellijk zichtbaar. Vervolgens kan tot 6 maanden na behandeling een geleidelijke verbetering worden waargenomen. De levensduur van trekdraden is ongeveer 12 maanden voordat ze afgebroken worden door het lichaam, maar het resultaat blijft gemiddeld 12 à 18 maanden dankzij de collageenproductie rondom de draden. Na een behandeling met gladde draden is het resultaat zichtbaar na 3 maanden en houdt het resultaat ongeveer 12 maanden aan.

Is het verplicht om de behandeling te herhalen?  

Helemaal niet. Helemaal niet. Indien de behandeling niet herhaald wordt, herstart het verouderingsproces en de verzakking vanaf het moment dat de draden volledig zijn verdwenen. Om de resultaten langer te behouden, kan een behandeling om de 12 à 18 maanden overwogen worden, maar dit is niet verplicht. Een veel voorkomende angst is dat de situatie erger is indien de behandeling niet verlengd wordt, maar dit is niet het geval.

Hoeveel kost de behandeling?

De prijs is afhankelijk van het type en aantal draden en omvat de behandeling door een arts, de nodige draden en de follow-up.

U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een behandeling of voor bijkomende informatie.
De consultatie is gratis.