Morfologische geneeskunde

Verbeter uw figuur door huidverslapping en onsierlijke cellulitis aan te pakken zonder heelkunde.

De morfologische geneeskunde richt zich op het verbeteren van het visuele aspect van het lichaam door hinderlijke elementen aan te pakken zoals :

De morfologische geneeskunde onderscheidt zich op twee manieren van de esthetische chirurgie :

Veelgestelde Vragen

Voor wie?

Iedereen kan beroep doen op de morfologische geneeskunde om het uiterlijke aspect van zijn lichaam te verbeteren hoewel er aan enkele voorwaarden voldaan moet worden alvorens een behandeling te starten. Een medische vragenlijst is noodzakelijk om eventuele contra-indicaties voor een behandeling uit te sluiten. Daarnaast is het belangrijk om vooraf te bepalen of de gekozen behandeling de gewenste resultaten zal kunnen opleveren.

Welke behandelingen?

Meestal bestaan er meerdere mogelijkheden per indicatie. Meestal bestaan er meerdere mogelijkheden per indicatie. Voor welke behandeling wordt gekozen, is afhankelijk van een eventuele persoonlijke voorkeur en van de medische vragenlijst. Ook kunnen verschillende behandelingen gecombineerd worden om betere resultaten te bekomen.

Welke indicaties?

Verslapping van de huid

Met de jaren wordt de huid van het lichaam minder stevig waardoor kleine plooien zichtbaar worden. De hals, décolleté, handen, armen, buik, dijen en knieën zijn het meest getroffen door huidverslapping. Dit verlies aan stevigheid houdt verband met het progressieve verlies aan collageen in de huid. Naarmate de huid ouder wordt, wordt er steeds minder collageen geproduceerd door het lichaam. Dit verklaart waarom de behandelingen tegen huidverslapping gericht zijn op het stimuleren van de eigen collageenproductie zodat de huid er weer stevig en glad kan uitzien.

Mogelijke behandelingen bij huidverslapping :

Cellulitis

Cellulitis komt vaak voor bij vrouwen en geeft de huid een hobbelig, oneffen en slap aspect. Een gezonde levensstijl is essentieel in de strijd tegen cellulitis, maar helaas kan cellulitis ook stand houden ondanks een gezond dieet en voldoende lichamelijke beweging. Cellulitis is meestal een kwaal van lange duur. Het is voornamelijk de ernst die varieert naargelang de levensstijl, het gewicht en de leeftijd van een persoon. De aanpak van cellulitis is vaak een combinatie van verschillende behandelingen en vereist tegelijkertijd een gezonde levensstijl. De morfologische geneeskunde biedt behandelingen aan die het visuele aspect en de kwaliteit van de huid verbeteren, maar zijn geen afslankende behandelingen zoals een liposuctie of cryolipolyse.

Mogelijke behandelingen bij cellulitis :

Striemen of littekens

Striemen en littekens zijn zichtbare sporen van permanente schade ter hoogte van de huid. Littekens ontstaan door onherstelbare schade aan de huidoppervlakte zelf terwijl striemen ontstaan onder de huidoppervlakte, wanneer de huidvezels scheuren omdat de huid overmatig wordt uitgerekt. Deze sporen volledig uitwissen is niet mogelijk, maar sommige behandelingen zijn wel in staat om ze minder zichtbaar te maken en de huidtextuur te verbeteren. De behandelingen zijn meestal meer invasief omdat het doel niet alleen is om de kwaliteit van de huid te verbeteren, maar ook om de huid te herstellen of te regenereren.

Mogelijke behandelingen bij striemen en littekens :

Welke zones?

De gebruikelijke zones zijn de hals, de decolleté en de handen. Omdat deze lichaamsdelen blootgesteld worden aan de zon ondergaan ze een versnelde huidveroudering, ook gekend als “photo-aging”. Daarnaast zijn de gebruikelijke zones getroffen door huidverslapping de armen, buik, dijen en knieën. Wat cellulitis betreft, zijn het meestal de dijen en billen die aangetast zijn.

Is het pijnlijk ?

Dit is afhankelijk van de gekozen behandeling. De meeste behandelingen zijn niet zo pijnlijk en volledig draaglijk. Bij pijnlijke behandelingen wordt een plaatselijke verdoving aangeboden door middel van een crème of inspuiting.

Is het gevaarlijk?

Dit is ook afhankelijk van de gekozen behandeling en wordt besproken bij de eerste afspraak. Over het algemeen zijn de risico’s laag. Het doel van morfologische geneeskunde is om het visuele aspect van het lichaam te verbeteren zonder onredelijke risico’s te nemen. Soms worden er specifieke maatregelen opgelegd, voor of na een behandeling, om ongewenste effecten te vermijden. In dit geval is het belangrijk om deze na te leven.

Hoelang duurt de behandeling?

Het nodige aantal sessies is afhankelijk van de gekozen behandeling, de beginsituatie en het gewenste resultaat. Het nodige aantal sessies is afhankelijk van de gekozen behandeling, de beginsituatie en het gewenste resultaat. Nadien wordt vaak een onderhoudssessie aanbevolen om het bekomen resultaat te verlengen.

Hoeveel kost de behandeling?

De prijs is afhankelijk van het aantal sessies en zones.

Hieronder kan u een algemene prijslijst raadplegen. Een gedetailleerde prijslijst per behandeling is beschikbaar op de desbetreffende pagina.